Har du gjort Mias snabbtårta en gång för mycket men ändå vill ha en lättbakad marängtårta är detta recept en fem-etta.

För en rulle:

5 äggvitor
270 g socker
150 g finhackade nötkärnor
60 g vetemjöl
50 g mandelspån
3 dl vispgrädde
300 g mandarinklyftor
Florsocker

Grädda i 175 grader 15 minuter.

Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa sedan ner sockret lite i taget. Blanda nötter och mjöl och vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet.

Bred eller spritsa ut smeten på bakplåtspapper. Spritsas smeten, lämna ca 1 cm mellan strängarna. Strö över mandelspånen.

Grädda mitt i ugnen 15 minuter i 175 grader.

Stjälp upp kakan på nytt bakplåtspapper och låt den svalna under långpannan. Dra loss papperet ovanpå.

Vispa grädden och bred på botten. Lägg på mandarinklyftorna. Rulla ihop
tårtan och sikta över lite florsocker. komplett med konserverade frukt.

5 äggvitor
270 g socker
150 g finhackade nötkärnor
60 g vetemjöl
50 g mandelspån
3 dl vispgrädde
300 g mandarinklyftor
Florsocker

Grädda i 175 grader 15 minuter.

Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa sedan ner sockret lite i taget. Blanda nötter och mjöl och vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet.

Bred eller spritsa ut smeten på bakplåtspapper. Spritsas smeten, lämna ca 1 cm mellan strängarna. Strö över mandelspånen.

Grädda mitt i ugnen 15 minuter i 175 grader.

Stjälp upp kakan på nytt bakplåtspapper och låt den svalna under långpannan. Dra loss papperet ovanpå.

Vispa grädden och bred på botten. Lägg på mandarinklyftorna. Rulla ihop
tårtan och sikta över lite florsocker.