Här kommer ett recept på extremt hypade chokladkakor. Ska prova dessa till femårskalaset som en treat till de vuxna. 

480 g mjöl

4 tsk bakpulver 

1 1/2 tsk havssalt

280 g smör

200 g socker 

2 stora ägg

280 g ljus sirap

2 tsk vaniljpulver 

560 g bittersöta chokladlinser, minst 60% kakaohalt

Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan. 

Plocka fram bunken till köksassistenten och montera smetblandaren. Mixa smör och socker i ca fem minuter. Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl. Blanda i sirapen. Tillsätt vaniljpulver. 

Sänk hastigheten till låg, häll i de torra ingredienserna och mixa enbart tills de precis blandats – ca 5-10 sekunder. 

Häll i chokladbitarna och blanda försiktigt så de inte går sönder. 

Skopa upp degen på bakplåtspapper (golfbollstorlek) och ställ i kylen 24-36 timmar. Den degen som inte används kan frysas. 

Förvärm ugnen till 175 grader. Strö lite havssalt över kakorna och baka i 18-20 minuter. Låt svalna till ät-temperatur. Sedan – go for it!