3 stycken.

En halv sats mördegskakor
2 dl pistagenötter (alt. dadlar)
150 g socker
200 g smör
45 g vatten (3 msk)
1 ägg
70 g choklad, 70%.

Hacka nötter och kakor grovt och blanda försiktigt ihop.

Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt socker och vatten, blanda väl. Koka till dess att sockret smält helt, ta sedan av från värmen.

Vispa ägget och tillsätt i smörkolan under vispning.

Låt blandningen koka i 5 min, den tjocknar samtidigt så vispa hela tiden. OBS på att det bränner vid lätt.

Ta av kastrullen från värmen och tillsätt choklad. Rör om till dess chokladen smälter. Låt krämen svalna i rumstemperatur.

När krämen svalnat, blanda i nöt- och kakblandningen.

Lägg ut en stor bit plastfolie på bordet. Lägg på chokladmassan och forma den till salamikorvar (fukta händerna så blir det mindre kladdigt). Rulla in i plastfolien, knyt om snöre och lägg i kylskåp över natten. Ta av plastfolien, skär korven i bitar.