Segt och gott! Börja med en poolish.
Dag ett

250 g vatten
250 g durumvetemjöl
5 g jäst

Blanda på kvällen och låt stå framme i rumstemperatur till morgonen därpå (ca 12 h).

Dag två

310 g vatten
5 g jäst
Poolishen
125 g surdeg
600 g vetemjöl
22 g olivolja
15 g salt

Lös jästen i vattnet, tillsätt poolish, surdeg och mjöl. Knåda på lägsta hastighet i 13 min.

Tillsätt olivolja och salt. Knåda på högre hastighet i 7 min.

Ställ degen att vila 60 min.

Stöt degen och låt vila ytterligare 60 min.

Stöt degen och låt spänna av 20 min.

Tryck ut degen på ordentligt mjölat bakbord försiktigt med fingertopparna så den blir ca 5 cm tjock. Lät jäsa 60 min.

Ställ ugnen på 250 g. Stycka upp bröden precis innan de ska in i ugnen. Baka i ca 18 min tills de är gyllenbruna. Lufta ugnen då och då sista delen av baktiden. Ställ på galler för att svalna.