Till ca 60 bitar:

Poolish

500 g mjölk
50 g jäst
375 g fullkornskamutmjöl
10 g hela anisfrön

Lös upp jästen i mjölken med en visp. Tillsätt hälften av mjölet och vispa till en smet. Tillsätt resten av mjölet och vispa till en smet en gång till. Häll i anisen och ställ att jäsa i 2 timmar.

Bortgörning

Poolishen
25 g honung
20 g salt
Rivet skal av två citroner (ca 10 g)
100 g olivolja
10 g bakpulver
375 g vetemjöl
200 g polenta

Äggstrykning
1 ägg
En gnutta salt

Blanda allt utom polenta och knåda ca 12 minuter. Ställ att jäsa i en timme.

Dela degen i två delar och kavla ut så tunt som möjligt mellan två bakplåtspapper. Pensla med äggstrykning och strö över polenta. Skär rutor 10×10 cm med hjälp av en linjal och sporre/kniv. Jäs i 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader. Baka bröden gyllenbruna ca 25-30 minuter. Förvara i en torr, lufttät burk.