Dessa bullarna bakade vi efter att vi plockat hur mycket hallon som helst hemma. Ursprungsbullen (Jan Hedhs) var med blåbär och vaniljkrämsfyllning, tänker det funkar fint med vad som man får repat av buskarna. Beräkna ca 200 g bär till detta recept. 

Fördeg

375 g mjöl

25 g strösocker

250 g mjölk

50 g jäst 

Vispa ut jästen i mjölken i en bunke. Tillsätt resten och knåda på låg hastighet i 10 minuter. Väg upp smöret som till bortgörningen så det kan stå framme och bli mjukt. Lägg ingredienserna till smulet i en skål så det blir rumsvarmt. Plasta och jäs degen till dubbel storlek, i 30-45 min. 

Bortgörning

700 g fördeg

55 g socker

10 g salt

2 ägg

200 g mjölk

500 g mjöl

125 g smör (rumsvarmt) 

Tillsätt resten av ingredienserna förutom smöret till degen. Knåda på låg hastighet 5 minuter. Tillsätt smöret i små bitar, öka hastigheten och knåda till en elastisk deg i 10 minuter till. Plasta och ställ att jäsa 30 minuter. 

Blanda ingredienserna till smulet. 

Smul

25 g smör

25 g socker

50 g mjöl

Forma 60 g stora bullar av degen. Ställ på bakplåt, pensla med äggstrykning och låt jäsa 45 minuter. 

Sätt ugnen på 225 g. Lägg på hallon och strö på smulet. 

Grädda i tio minuter, ställ att svalna på galler.