Burgarbröd á la Jan Hedh – you can’t go wrong. Inte supermeckigt heller, degen blir väldigt tålig.

Blir 20 st bröd:

500 g mjölk
40 g jäst
750 g + 150 g mjöl
50 g socker
15 g honung
125 g rumsvarmt smör
20 g salt
1 ägg till pensling
Sesamfrön

Lös upp jästen i mjölken, tillsätt 750 g mjöl, socker och honung och knåda 10 minuter. Ställ degen att jäsa till dubbel storlek (ca 30 minuter) och ta samtidigt fram smöret så det hinner mjukna.

Tillsätt resterande 150 g mjöl och knåda fem minuter. Tillsätt smöret och knåda slätt. Tillsätt saltet och knåda till en seg och elastisk deg, ca tio minuter.

Väg genast upp 80 g stora bitar, rulla till spända bullar och låt dem spänna av tio minuter.

Lägg på plåt, lägg ett bakplåtspapper ovanpå och tryck dem flata med hjälp av en annan plåt.

Vispa upp ägget med en gnutta salt och pensla bröden. Ställ att jäsa 30 minuter och pensla därefter bröden en gång till och strö över sesamfrön.

Sätt ugnen på 225 grader. Grädda i ca 12 minuter tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna på galler. Frys in de som inte ska användas så fort som möjligt.

20140725-101734.jpg