Specialkost i form av en tårta! Nötfri, laktosfri, äggfri. Bilden ovan gör den inte rättvisa för fotot togs i all hast när två barn fått tårta och de andra väntade på sin tur. Hur som blev den jättegod och gick hem hos både barn och vuxna.

1 tårtbotten

50 g vegetabiliskt fett
270 g vetemjöl
220 g socker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
Hushållsfärg
2 dl vatten

Grädda i 175 grader i 45 minuter.

För kalastårta, baka två tårtbottnar.

Smält fettet och låta det svalna. Ta lite av fettet och pensla och mjöla två runda formar.

Ta fram två bunkar och blanda ihop en sats smet i varje. Blanda först ihop vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Rör sedan ner vattnet, hushållsfärg (till exempel röd i ena smeten och grön i den andra) och rör till sist ner det smälta fettet till en fin och jämn smet.

Häll ner i bakformen och grädda i 175 grader i ca 45 minuter.

Innan servering
Mosa två bananer och lägg mellan de två bottnarna. Vispa grädden med lite socker och hushållsfärg, bred på och toppa med jelly beans.