Blir tio mycket stora (som man kan böja till exempelvis portionskorgar) eller 20 normalstora flarn.
60 g Strösocker
60 g Smält smör
60 g Vetemjöl
75 g Glykos
45 g Skalad hyvlad mandel (mandel spån)
Smält smöret och blanda det med de övriga ingredienserna till en massa.
Platta ut massan och lägg den i kylen ca 3 timmar.
Rulla längder av massan och skär bitar av önskad storlek (30 g till stora, annars 15 g) och placera dem med stort mellanrum på en plåt med bakplåtspapper eller en bakduk. (30 g går fem på en plåt.)
Grädda flarnen på ca 160 grader i ca 5-10 minuter tills de fått en fin färg. (De måste bli gyllenbruna för att stelna fint.)
När de svalnat i ca 60-90 sekunder kan man forma dem som man vill tills de stelnar. Om man inte hinner med att forma allesammans på plåten kan man sätta in den i ugnen igen för att värma upp flarnen så de blir böjbara.