Smörfest när biskvierna dukas fram, men de är ju så goda! De här kakorna hade alltid våra grannar Tali och Mary att bjuda på, fast det inte var kalas. Hjärtat smälte i takt med chokladen på fingrarna.

100 g sötmandel
65 g socker
2 äggvitor

Fyllning

1 sats smörkräm smaksatt med 1 msk kakao

Glasyr

175 g ljus blockchoklad
)

Grädda i 200 – 225 grader i ca 10 minuter.

Rita runda ringar, ca 4 cm i diameter, på bakplåtspapper med hjälp av t ex en rund pepparkaksform.

Mal mandeln och blanda den med sockret. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner mandelsockret i skummet. Klicka och bred ut biskvierna på plåten. Grädda i 200-225 g i 10 minuter. Lossa försiktigt biskvierna från bakplåtsarket och låt dem svalna.

Gör smörkrämen. Bred krämen toppigt på biskvins undersida. Ställ kallt några timmar.

Smält chokladen. Doppa biskvierna i chokladen så de får chokladmössor. Går också bra att pensla på.

Förvara i frysen.