Årets mammakaka till Nicks kalas. Nätt i storlek men räknar med att den ska vara stabbig och god.

125 g rumsvarmt smör.
150 g socker
2 ägg
1 citron, skalet och saften
150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl kokhett vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröda en mindre form (ca 1 1/2 l).

Rör samman det rumsvarma smöret med sockret och vispa upp till en ljus och slät smet. Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör slätt. Riv ner citronskalet i smeten och pressa i saften. I en annan bunke, sikta mjöl och blanda med bakpulver. Häll ner i smörsmeten och rör slätt.

Precis innan kakan är redo att gräddas, häll det kokheta vattnet i smeten (det kickar igång bakpulvret), rör slätt och häll ner i formen. Grädda ca 40 minuter.