Mannen har ju byggt en kick-ass tandoori genom att ställa Ikeas största terrakottakruka (med urtagen botten) upp-och-ner på vår klotgrill. Idag bakade vi bröd till grillen, med detta receptet eftersom vi inte hade jäst kvar hemma: 
(Blev drygt 15 bröd) 

50 g yoghurt
35 g mjölk
170 g vatten
2 tsk socker
420 g mjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
20 g olja
Frö till utkavling 

Rör ihop yoghurt, mjölk, vatten och socker. Sikta samman de torra ingredienserna och rör ner i yoghurtmixen. Knåda ihop till en mjuk deg, täck med plastfilm eller en fuktig handduk och ställ åt sidan i tio minuter. 

Tillsätt oljan och knåda ihop till en slät deg en gång till, det tar en stund för hand men det går. Täck och ställ åt sidan i två timmar. 

Riv små runda bullar, ca 45 g. Platta till med handflatan och strössla över fröer. Kavla ut till en en tunn kaka. 

 
Sedan är det bara att börja baka! Ugn eller stekpanna går också bra. Vänd upp en kaka på en grytlappshandske, dutta lite vatten på baksidan så att den fäster mot väggen (för mycket vatten och den är svår att få loss) och så tryck den försiktigt mot tandoorins vägg. 

  

Bakar på ca fem minuter, ha kolla på bröden för det skiljer sig mycket i baktid beroende på bricket-styrkan för stunden. Plocka loss från väggen med de grillbestick som finns till hands. 

  

Ser lite tricky ut, men överaskande enkelt och fantastiskt gott!  

Sedan åkte några spett ner också.