Den här degen jäser i kylen över natten och kan bakas ut med en gång på morgonen. 

25 gram jäst

500 g vätska

1 msk dijonsenap 

1.5 tsk salt

630 g mjöl av valfri grovhet 

Lös upp jästen i vätskan. Rör samman allt till en kletig smet. Sätt plastfilm över bunken och låt den stå framme i rumstemperatur tills jäset kommer igång, en halvtimme eller så. Ställ sedan i kylen över natten. 
På morgonen, lägg upp degen på ett mjölat bord. Tryck ut den försiktigt till ca 2 cm tjocklek. (Knåda inte ur luften) Skär ut bitar och lägg upp på plåt. 

Grädda i 225 grader i 20 minuter. 


Dessa bröd är bakade med vetemjöl, mjölk och lite olivolja. På kvällen fick degen jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek, därefter stötte jag degen och satte in i kylen över natten.