De här bröden brukar svärmor baka i Taligan. Har man mindre plåtar kan man göra ett bröd per plåt, då ger detta recept två bröd.

750 g vetemjöl
250 g vetekli
50 g jäst
2 msk socker
1 dl olja
700 g vatten
1 msk salt

Lös jästen i fingervamt vatten. Låt stå i drygt fem minuter så jästen hinner vakna till. Blanda i resten av ingredienserna och knåda.

Ställ undan degen på en varm plats för att jäsa till dubbel storlek, övertäckt av plastfolie och en handduk.

Dela i fyra delar. Riv av till runda bullar och låt spänna av fem minuter.

Kavla ut till avlånga tungor och lägg på plåt, två bröd på varje.

Ställ att jäsa än en gång i ungefär en timme. Pensla bröden med mjölk och gör mönster i dem genom att trycka ner fingrarna i längsgående rader. Strö över sesamfrön.

Baka i 225 grader i 20 minuter. Lägg de bakade bröden på en handduk över ett galler, lägg en handduk över och sedan ytterligare en våt, urvriden handduk över. Låt bröden svalna under handdukarna så får de en mjuk yta.