Det här receptet på Naan berenji fick jag bakläxa av svärmor på. För mycket olja bl.a. Det ligger hur som kvar här i väntan på utlovat recept straight from Iran.

160 g florsocker
200 g olja
2 ägg
400 g rismjöl
Saffran
Vaniljpulver
Vallmofrön

Grädda 12 minuter i 150 grader.

Sikta florsocker i en bunke o blanda i äggulorna och oljan till en jämn smet. Häll i mjölet och saffranet, blanda igen till en jämn, lite smulig deg.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner i degen.

Dela degen i två delar. Smaksätt halva degen med två nypor saffran löst i ca 2 msk hett vatten. Smaksätt andra halvan med vaniljpulver och 2 msk vatten. Rulla degen till en korv och ställ i frysen över natten.

Skär bitar av den frysta degen och rulla bollar stora som hasselnötter. Lägg ut dem på bakplåtspapper. Tryck försiktigt ner bollen till en rundel, gör därefter mönster i dem med en gaffel. Strössla över vallmofrön och grädda i ugnen på 150 grader i 12 minuter.