Här kommer ett recept på en lättfixad Pokémon-tårta med Pikachu. Allt som behövs (förutom tårtbottnar och fyllning då) är färdigkavlad vit marsipan från närmsta butik, hushållsfärg, en tandpetare och några penslar.

Börja med att baka några tårtbottnar efter ditt favoritrecept. Jag brukar dela upp den färdiga smeten i tre skålar och baka dem var för sig i engångspajformar (som kan diskas och återanvändas som vanliga bakformar). Så slipper man dela kakan när den är färdiggräddad, för då får man snygga bottnar i lagom tjocklek direkt från ugnen. När man delar upp smeten på det sättet kan man också enkelt färga varje bottendel med karamellfärg, så får man en fin regnbågstårta på köpet.

IMG_7563.JPG

Bottnar som bakats i engångspajformar …

IMG_7564.JPG

… kan enkelt läggas samman till en regnbågstårta

Förbered sedan locket till tårtan. Till det behövs:

Ett vitt, färdigkavlat marsipanlock
Röd, gul och svart hushållsfärg
Tandpetare
Pensel (ren och ny, såklart)

Till den här tårtan gjorde jag en mall med Pikachu på en pokeboll 20 cm i diameter.

pdfMallen kan du hämta här.

Klipp ut Pikachu och lägg honom i mitten på marsipanlocket. Ta sedan tandpetaren och rispa tunt ut konturerna av Pikachu. Jag klippte även ut kinderna, ögon och andra detaljer och använde tandpetaren för att göra konturer för dem med, linjerna som sedan är kvar tas på frihand. Sedan är det dags att börja måla! Häll upp en skvätt gul hushållsfärg i t.ex en äggkopp och måla Pikachus kropp. (Du behöver inte späda färgen med vatten, den ger bäst kulör om du använder den som koncentrat.) Spara ut för kinder och ögon. Häll sedan upp lite röd färg, måla kinderna och bakgrunden. Till sist, använd en tunn pensel och måla med svart färg ut konturerna, ögonen och det svarta strecket på pokebollen. Klart!

marsipan

Klart!

Jag plastade sedan locket och lät det stå i kylen till dagen därpå utan problem. Innan kalaset, lägg samman tårtan med den fyllning du önskar. I denna tårta lade jag först en botten, sedan ett lager sylt, en botten, ett lager grädde, den tredje bottnen och sedan strök jag grädde över hela tårtan – på toppen med en mjuk bulle uppåt och längs sidorna. Plocka sedan upp marsipanlocket och lägg det över tårtan. Stryk ned den över sidorna och skär bort överflödig marsipan. Jag spritsade grädde längst ner för att dölja skarvarna som blev.

Pokémon-tårta, färdig att serveras!