Deg

110 g kall philadelphiaost
110 g kallt smör
110 g mjöl
en nypa salt

Fyllning

1,5 dl marmelad
2 tsk socker
1/2 tsk kanel
1/2 dl hackade nötter
Om man vill, lite hackad choklad

Glaze

1 stort ägg
1 tsk kallt vatten
2 tsk socker för dekoration

Gör degen: Ställ fram philadelphiaosten och smöret att mjukna något ca 10 min.

Häll mjöl och salt i en matberedare. Häll över bitarna av cream cheese och smör och kör på pulseffekt 6-10 ggr. Degen ska forma stora klumpar, men inte bli en smidig stor boll. Samla ihop degen till en boll och dela på hälften. Forma varje del till en platta och ställ i kylen minst två timmar (max 1 dag)

Gör fyllningen: Hetta upp marmeladen tills den blir rinnande. Mixa med kanel och socker.

Lägg siliconpapper på två bakplåtspapper.

Ta fram ett paket deg från kylen. Rulla ut degen till en långsmal rektangel som du kan skära ut trianglar ur. Skeda eller pensla på marmeladen och strössla över nötkross och eventuell choklad.

Skär degen i trianglar och rulla ihop från basen och uppåt. Lägg kakorna på bakplåten med skarvarna nedåt. Ställ plåten i kylen minst 30 minuter innan bakning. (Kakorna kan frysas så här och bakas upp till två månader senare, baka dem i så fall direkt från frysen och lägg till några extra minuter i ugnen.)

Pensla kakorna med ägg- och vattenblandning. Strö över strösocker. Baka kakorna i 175 grader i 20 till 25 minuter. Varva plåtarna så att alla blir jämt bakade.